Behandlinger

Hofte- og knæsmerter

Mange oplever periodevis eller konstante smerter i hofte eller knæ, hvilket ofte har betydning for arbejds- og fritidslivet. Her er det vigtigt at skelne mellem overbelastninger og akutte traumer i muskler og sener samt knogle og bruskvæv.

I kraft af min erfaring fra eliteidrætsmiljøet har jeg oparbejdet en god baggrund for vurdering af denne type skader, hvilket jeg kommer nærmere ind på under emnet Idrætsskader.

Indimellem kan man komme ud for, at en skade bare ikke vil fortage sig og forsvinde, selvom man har prøvet alt lige fra længere pause, langsom genoptræning og eventuelt forskellige behandlinger hver gang uden held.

Her kan det være gavnligt med en objektiv vurdering af skaden og en anderledes tilgang til at løse problemet. Indimellem kræves det, at der tænkes 'ud af boksen' og kombinerer behandlingen med flere forskellige tilgange til at behandle symptomerne og årsagen hertil. Det kan være en kombination af øvelser, manuel behandling og akupunktur eller elstimulation der er løsningen. Dette vurderes i hvert enkelt tilfælde.

I klinikken lægger jeg stor vægt på sygehistorien / fortællingen, da denne ofte rummer væsentlige informationer om årsagen og dermed også løsningen på problemet.

Blandt andet lægger jeg stor vægt på, om der er hvilesmerter og natlige smerter i knæ eller hofte samt hvordan symptomerne opleves ved aktivitet kontra eksempelvis bilkørsel. Dette skyldes at mange hofte- og knæsmerter slet ikke skyldes skade i eller omkring hofte- eller knæleddet! Men derimod udstråling fra ischiasnerven eller nerverødderne i ryggen. Disse symptomer behandles selvfølgelig anderledes end en typisk idrætsskade eller lignende.

Jeg har indimellem haft patienter, som har været indstillet til operation for ny hofte eller knæ på grund af smerter og slidgigt i leddet, som har udsat operationen på ubestemt tid efter behandlingen. Så her gælder det, at ikke alle med slidgigt behøver at have smerter!

Læs mere om slidgigt

Kontaktoplysninger

Klinik Krop & Fysik

Fysioterapi Vojens - Sante fitness

Østergade 3-5, 6500 Vojens

Klik her for rutevejlending

Telefon: 6082 5929

E-mail: ​torbenfysio@gmail.com

Følg os på sociale medier

Åbningstider​

Mandag til Torsdag

7.30 – 16.00​

Fredag

7.30 – 15.00​

Weekend og helligdage

Lukket